• Saat ini anda mengakses IndoForum sebagai tamu dimana anda tidak mempunyai akses penuh untuk melihat artikel dan diskusi yang hanya diperuntukkan bagi anggota IndoForum. Dengan bergabung maka anda akan memiliki akses penuh untuk melakukan tanya-jawab, mengirim pesan teks, mengikuti polling dan menggunakan feature-feature lainnya. Proses registrasi sangatlah cepat, mudah dan gratis.
    Silahkan daftar dan validasi email anda untuk dapat mengakses forum ini sepenuhnya sebagai anggota. Harap masukkan alamat email yang benar dan cek email anda setelah daftar untuk validasi.

TOM YAM GOONG (Thailand Soup)

Alexis

IndoForum Junior D
No. Urut
12106
Sejak
27 Feb 2007
Pesan
1.951
Nilai reaksi
130
Poin
63
Ingredients:
1. 3 Cup Chicken stock (see recipes)
2. 3 kaffir lime leaves
3. 2-in galangal
4. 3 stem lemongrass, bruised
5. 5 medium to large shrimp
6. 5 ounces straw mushroom
7. 5 green and red bird-eye's chilies
8. 4 Tbsp. lime juice
9. 1/2 tsp. fish
10. sauce
11. cilantro leaves for garnish

Bring stock to a boil, add lemongrass, galangal, and kaffir lime leaves, then add shrimp and musroom.
Simmer for 4-5 minutes until shrimp are cooked then add chilies, lime juice and fish sauce.
Taste and add more lime or fish sauce if needed; The soup should be spicy-sour and a little salty.
Serve garnish with fresh cilantro leaves.



Chicken stock
Ingredients:
1. 5-6 lb chicken bones
2. 6 quarts water
3. 1 1/2 cup chopped onion
4. 1 cup chopped celery
5. 1 tbsp coriander seeds
6. 1 tsp black peppercorn

Wash bones in cold water then put in a stockpot and cover with cold water.
Bring rapidly to the boil, then drain and discard water, cover bones with 6 quarts water and add all ingredients.
Simmer for 4 hour, removing the scum as it accumulates. Strain through cloth.
The stock can be put in 1 quart containers and frozen for up to 3 months.
 
 URL Pendek:

| JAKARTA | BANDUNG | PEKANBARU | SURABAYA | SEMARANG |

Back
Atas.